Infograafit ja julkaisut

Seuraa meitä:

Infograafi elintarvikekuljetuksista ja niiden yhdistelystä muihin kuljetuksiin

Kuljetusten yhdistely on yksi maaseudun kuljetuksiin liittyvä kehityskohde. Oheinen infograafi kokoaa yhteen huomioitavia perusasioita, jotka liittyvät elintarvikekuljetuksiin ja niiden yhdistelyyn muiden kuljetuksien kanssa ammattimaisessa kuljetustoiminnassa. Infograafi sisältää niin liikenne- kuin elintarvikepuolen lainsäädäntöä.

Infograafi on julkaistu 28.5.2020. Se on laadittu sillä hetkellä voimassa olevan lainsäädännön pohjalta, muttei huomioi mahdollisia koronavirusepidemian aikaisia poikkeuslainsäädäntöjä.

Infograafi on laadittu MaasDigiboksi- sekä Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi (Mahva)-hankkeiden yhteistyönä. Nämä valtakunnalliset maaseudun kehittämishankkeet ovat rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Lue lisää infograafista Elintarvikekuljetukset ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin

Infograafi taksiliikenteen harjoittamisesta
Taksitoiminnan käynnistämisessä ja pyörittämisessä on huomioitava monta yksityiskohtaa. Oheinen infograafi kuvaa tiiviissä muodossa, mitä asioita liittyy taksitoimintaan 1.7.2018 alkaen. Infograafi on päivitetty huhtikuussa 2019, koska vaatimus taksinkuljettajan paikallistuntemuskokeesta poistui lakimuutoksen myötä. Infograafi keskittyy taksiliikennelupaan, taksinkuljettajan ajolupaan sekä taksiliikenteen harjoittamiseen liittyviin yksityiskohtiin. Infograafi ei sisällä esimerkiksi verotukseen eikä Suomessa yleisiä yritystoimintaan liittyviä yksityiskohtia. 

 MaasDigiboksi_infograafi_taksiliikenne_26042019.pdf

 

Mitä tapahtuu MaasDigiboksi-hankkeen matkalla vuonna 2020?

 MaasDigiboksi_vuosikello_2020.jpg

 

Vuosikello 2020 pdf-tiedostona:MaasDigiboksi_vuosikello_2020.pdf

 

Infograafit

Joskus yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi hankkeen aikana valmistellaan infograafeja, joissa selkeällä tavalla kuvataan jokin maaseudun kuljetuksiin ja liikkumiseen liittyvä kokonaisuus tai osa-alue. Lisäksi sivuilla julkaistaan myös muiden tahojen tuottamia aihepiirin infograafeja. Infograafien laatimisen tavoitteena on tuottaa tieto ymmärrettävästi ja havainnollisesti, joka madaltaa kynnystä ja innostaa kokeilemaan uusia tapoja liikkua ja kuljettaa tavaroita.

Muiden tuottamia infograafeja:

 

Partnerit