Tapahtumat

Seuraa meitä:

Hankeaikana järjestetään webinaareja sekä osallistutaan muiden kanssa järjestettäviin tapahtumiin. Webinaarit ovat internetissä järjestettäviä tilaisuuksia, joihin sekä puhujat että yleisö osallistuvat tietokoneensa välityksellä. Ne järjestetään tiettyyn, ennalta ilmoitettuun aikaan, yleensä puolivuosittain.

Hankkeen lopputilaisuus järjestetään 17.11.2020. Se järjestetään virtuaalisesti. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta syksyllä 2020.

Ole yhteydessä hankkeen työntekijöihin, jos järjestät tapahtumaa, jossa voimme kertoa maaseudun liikkumisen ja kuljetusten muutoksista ja esimerkeistä.

 

Ajankohtaista

Maaseudun liikennepäivä järjestetään la 3.10.2020 Zoom-virtuaalitilassa. Päivän tarkoituksena on inspiroivasti työstää mm. maaseudun pk-yritysten ja yhdistysten näkökulmasta, miten liikkuminen voisi muuttua kestävämmäksi matka kerrallaan. Ohjelma koostuu luennosta, paneelikeskustelusta ja työryhmätyöskentelyistä.

Tämän maksuttoman tilaisuuden järjestää laaja konsortio, johon kuuluu Maaseutuverkoston Älykkäät kylät -teemaryhmä, MaasDigiboksi-hanke, Kyytiin2-hanke, Vaste-hanke, MTK sekä Keskipohjalaiset Kylät ry, Eteläpohjalaiset Kylät ry ja Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry.

Ohjelma löytyy alta kuvasta sekä tästä pdf-tiedostosta: Lisätietoja löytyy myös sivulta https://www.facebook.com/events/259782145109130/


Ilmoittautumiset su 27.9.2020 mennessä osoitteessa: https://webropol.com/s/maaseudunliikennepaiva

Menneet tapahtumat

Webinaari_matkailun_matkaketjut_ohjelma_26112019.jpg

Maaseudun uusi aika -yhdistys järjesti Maaseutututkijatapaamisen Ähtärissä to-pe 22.-23.8.2019 teemalla "Kohteena maaseutu". Yhden työryhmän aiheena oli "Maaseudun liikenne". Se toteutui seitsemän esityksen voimin. Tutustu esityksiin tästä:

 

Lisätiedot tapahtumasta ja muuta tietoa: http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2019/

 

Webinaari liikenteen jakamistaloudesta tiistaina 7.5.2019. Aiheina mm. yhteiskäyttöautot, vertaisvuokrauspalvelut ja kimppakyydit.

Webinaari_liikenteenjakamistalous_kutsu.jpg

Seminaari linja-autoalan liikenteenharjoittajille 26.11 
Liikennevirasto järjestää "Matkalla muutoksessa"-seminaarin Helsingissä Pasilassa. Päivän aikana käsitellään alan muutosta sekä esitellään kannustavia esimerkkejä jo eteenpäin viedystä kehitystyöstä.
MaasDigiboksi-hankkeella on tapahtumassa ständi. Mielenkiintoinen keskustelunaihe on mm. maaseudun kutsujoukkoliikenne kuljetusyrittäjän näkökulmasta sekä tekniikan näkökulmasta.
Seminaarin esitysaineistot: https://www.liikennevirasto.fi/liikennejarjestelma/liikennepalvelulaki/koulutukset#.XAfINtszbcs

 

MaaS-työpaja 20.11
Liikenteen tutkimuskeskus Vernen, MaasDigiboksin ja Trafin järjestämä työpaja keskittyy tarkastelemaan tulevaisuuden arkiliikennettä Suomessa. Työpaja on kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa käsitellään arkiliikennettä kaupungeissa ja maaseudulla Suomessa ja työpaja pidetään suomeksi. Toisessa osassa kuullaan maaseudun liikennepalveluista Suomessa sekä kaupunkien ja maaseudun välisistä liikennekonsepteista Saksassa. Englanninkielinen osa II päättyy asiantuntijapaneeliin, jossa keskustelemassa ovat maaseutuliikenteen asiantuntijoita Suomesta ja Saksasta.
Esitysaineistot: http://www.tut.fi/verne/maas/

 

Liikenteen hankinnat -webinaari to 8.11

Hankkeemme toinen webinaari käsittelee hankintoja. Aiheen valinnalle on useita hyviä perusteluja liikenteen muutoksen näkökulmasta. Julkisen sektorin hankkimien matkojen ja kuljetusten määrä on suhteellisen suuri maaseutuympäristössä. Lisäksi hankinnoilla voidaan edistää tai jarruttaa uusien digitaalisten menetelmien hyödyntämistä.
Kun liikenne on muutoksessa monilta osin, riittää alan toimijoilla tekemistä "pysyä kärryillä" kehityksestä. Siksi webinaarissa käsitellään kysymystä, miten maaseudun pk-yritys voi päästä mukaan liikenteen markkinamurrokseen.

MaasDigiboksi_Webinaari_liikenteenhankinnat_ohjelma_8_11_2018.jpg

Maaseudun liikenne -työryhmä Maaseutututkijatapaamisessa Mikkelissä 30.-31.8.2018  

Työryhmä kokoontuu tutkijoiden ja kehittäjien esitysten voimin. Esitykset muodostavat kokonaisuuden, jossa liikenteen muutokseen perehdytään esimerkkitapauksista aina yleiseen isoon kuvaan.
Maaseutututkijatapaaminen sopii kaikille aihepiiristä kiinnostuneille, niin tutkijoille kuin kehittäjille ja viranhaltijoille. Osallistumismaksu on 50 euroa (Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenille) tai 80 euroa (ei-jäsenet). Osallistumismaksu sisältää ohjelman, kahvitarjoilut, illallisen ja lounaan. Ilmoittautumiset 9.8. mennessä
Lisätiedot: http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2018/                     
Työryhmäkuvaus:
Liikenteen lainsäädäntö ja toimintakenttä ovat myllerryksessä. Sen seurauksena muun muassa liikenteen viranomaisten tehtävät ja työnjako muuttuvat, liikennealalle tulee uudenlaisia yrityksiä, digitaalisten välineiden hyödyntäminen yleistyy liikenteessä yhä nopeammin ja kuluttajat saavat uudenlaisia palveluita. Suomen liikennelainsäädäntö muuttuukin 1.7.2018 lähtien nykyaikaiseksi ja edistykselliseksi koko Euroopan mittakaavassa. Ulkomailla ollaan erityisen kiinnostuneita siitä, kuinka Suomen maaseutualueilla liikkumispalvelut kehittyvät.
Koska myllerrys on kattava ja vaikuttaa moneen eri toimijaan, niin se edellyttää jokaiselta osapuolelta uuden oppimista ja osittain poisoppimista vanhasta. Millaisena tämä liikenteen iso muutos näyttäytyy maaseutualueilla? Miten maaseudun pk-yritykset oppivat hyödyntämään uudistuneen lainsäädännön ja digitalisoitumisen mahdollisuuksia? Miten maaseudun lyhyen ja pitkän matkan kuljetukset saadaan ketjutettua sujuvasti henkilö- ja tavaraliikenteen osalta?
Maaseudun liikennettä koskevaan työryhmässä kuullaan esityksiä, jotka esimerkiksi käsittelevät kehittämis- tai tutkimusprojektien tuloksia.

Työryhmäkutsu: 2018_Maaseudun liikenne _abstraktihaku_jatkoaika.pdf

Partnerit