Tapahtumat

Seuraa meitä:

 

Hankeaikana järjestettiin webinaareja sekä osallistuttiin muiden tahojen tapahtumiin. Webinaarit järjestettiin puolivuosittain keväällä ja loppuvuodesta. Tältä sivulta löytyy mm. webinaarien perustietoja ja -mainoksia.

Webinaarit ja muut tapahtumat

Loppuwebinaari järjestettiin 17.11.2020. Siellä käsiteltiin monipuolisesti hankeajan tapahtumia ja ilmiöitä sekä katsotaan tulevaan. Löydät webinaariaineistot hankesivujen kohdasta ”Videot ja esitykset”. 

Maaseudun liikennepäivä järjestettiin la 3.10.2020 Zoom-virtuaalitilassa. Päivän aikana työstettiin inspiroivasti mm. maaseudun pk-yritysten ja yhdistysten näkökulmasta, miten liikkuminen voisi muuttua kestävämmäksi matka kerrallaan. Ohjelma koostui luennosta, paneelikeskustelusta ja työryhmätyöskentelyistä.

Tilaisuuden järjesti laaja konsortio, johon kuului Maaseutuverkoston Älykkäät kylät -teemaryhmä, MaasDigiboksi-hanke, Kyytiin2-hanke, Vaste-hanke, MTK sekä Keskipohjalaiset Kylät ry, Eteläpohjalaiset Kylät ry ja Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry. 

Ohjelma löytyy alta kuvasta sekä tästä pdf-tiedostosta: Lisätietoja löytyy myös sivulta https://www.facebook.com/events/259782145109130/

 

Webinaari_matkailun_matkaketjut_ohjelma_26112019.jpg

Maaseudun uusi aika -yhdistys järjesti Maaseutututkijatapaamisen Ähtärissä to-pe 22.-23.8.2019 teemalla "Kohteena maaseutu". Yhden työryhmän aiheena oli "Maaseudun liikenne". Se toteutui seitsemän esityksen voimin. Tutustu esityksiin tästä:

 

Lisätiedot tapahtumasta ja muuta tietoa: http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2019/

 

Webinaari liikenteen jakamistaloudesta tiistaina 7.5.2019. Aiheina mm. yhteiskäyttöautot, vertaisvuokrauspalvelut ja kimppakyydit.

Webinaari_liikenteenjakamistalous_kutsu.jpg

Liikenteen hankinnat -webinaari to 8.11

Hankkeemme toinen webinaari käsittelee hankintoja. Aiheen valinnalle on useita hyviä perusteluja liikenteen muutoksen näkökulmasta. Julkisen sektorin hankkimien matkojen ja kuljetusten määrä on suhteellisen suuri maaseutuympäristössä. Lisäksi hankinnoilla voidaan edistää tai jarruttaa uusien digitaalisten menetelmien hyödyntämistä.
Kun liikenne on muutoksessa monilta osin, riittää alan toimijoilla tekemistä "pysyä kärryillä" kehityksestä. Siksi webinaarissa käsitellään kysymystä, miten maaseudun pk-yritys voi päästä mukaan liikenteen markkinamurrokseen.

MaasDigiboksi_Webinaari_liikenteenhankinnat_ohjelma_8_11_2018.jpg

Maaseudun liikenne -työryhmä Maaseutututkijatapaamisessa Mikkelissä 30.-31.8.2018  

Lisätiedot: http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2018/                     
Työryhmäkuvaus:
Liikenteen lainsäädäntö ja toimintakenttä ovat myllerryksessä. Sen seurauksena muun muassa liikenteen viranomaisten tehtävät ja työnjako muuttuvat, liikennealalle tulee uudenlaisia yrityksiä, digitaalisten välineiden hyödyntäminen yleistyy liikenteessä yhä nopeammin ja kuluttajat saavat uudenlaisia palveluita. Suomen liikennelainsäädäntö muuttuukin 1.7.2018 lähtien nykyaikaiseksi ja edistykselliseksi koko Euroopan mittakaavassa. Ulkomailla ollaan erityisen kiinnostuneita siitä, kuinka Suomen maaseutualueilla liikkumispalvelut kehittyvät.
Koska myllerrys on kattava ja vaikuttaa moneen eri toimijaan, niin se edellyttää jokaiselta osapuolelta uuden oppimista ja osittain poisoppimista vanhasta. Millaisena tämä liikenteen iso muutos näyttäytyy maaseutualueilla? Miten maaseudun pk-yritykset oppivat hyödyntämään uudistuneen lainsäädännön ja digitalisoitumisen mahdollisuuksia? Miten maaseudun lyhyen ja pitkän matkan kuljetukset saadaan ketjutettua sujuvasti henkilö- ja tavaraliikenteen osalta?
Maaseudun liikennettä koskevaan työryhmässä kuullaan esityksiä, jotka esimerkiksi käsittelevät kehittämis- tai tutkimusprojektien tuloksia.

 

Partnerit